Wat is het verschil tussen P1 en P3/P4 bij parkeren op Schiphol?

Schiphol beschikt over een aantal eigen parkeergarages en -terreinen. Deze worden aangeduid met een P-nummer en de naam van de bijbehorende parkeerservice. Wat de parkeergarages P1, P3 en P4 inhouden, lees je hier.

Schiphol Parkeren Vergelijken

<div id="parkos-search" data-parkos-lang="nl" data-location="parkeren-schiphol" data-filter-airport="true" data-filter-search="true" data-background-color="#FFFFFF" data-title-color="#397FB8" data-main-button-color="#FFFFFF" data-main-text-color="#333333" data-reservation-button-color="#5CB85C" data-reservation-text-color="#FFFFFF" data-show-period="true" data-show-title="true" data-widget-id="d1b4ba465913fc6f4f3ed9276c2c2aa6"></div>

Het verschil tussen P1 en P3/P4 Parking Schiphol

De parkeergarage P1 wordt gebruikt voor kort parkeren, bijvoorbeeld voor als u een kort bezoek aan Schiphol brengt of als u even de tijd wilt nemen om iemand weg te brengen of op te halen. Schiphol noemt dit ook wel Terminal Parking. In P1 parkeert u (doorgaans) overdekt en op enkele minuten loopafstand van de terminal. De kosten bedragen 1 euro per 10 minuten met een maximum van 37,50 euro per dag. U kunt in de regel maximaal 48 uur op P1 parkeren, tenzij u gebruikt maakt van P1 Holiday Parking.

Daarnaast beschikt Schiphol over grotere parkeerterreinen met de aanduiding P3 en P4. Deze parkeerterreinen worden gebruikt voor lang parkeren. P3 is beschikbaar vanaf 3 dagen parkeren en bestaat uit een terrein en een overdekte garage. U heeft bij P3 Lang Parkeren dus de keuze uit parkeren op het terrein of in de garage. Vooraf reserveren is niet verplicht maar wel voordeliger. Vanaf P3 wordt u met een shuttlebus binnen 5 minuten naar de terminal gebracht. Deze snelbussen rijden elke 10 minuten en zijn gratis.

P4 is het andere grote parkeerterrein van Schiphol en wordt gebruikt voor de service P4 Basic Parking. Het terrein ligt iets verder van de terminal en is, zoals de naam al aangeeft, wat meer basic. Dit heeft te maken met het verminderde aantal services dat wordt aangeboden. Zo zijn er geen servicemedewerkers aanwezig. Vanaf P4 wordt u met een shuttlebus binnen 10 minuten naar de terminal gebracht. Ook deze bus rijdt elke 10 minuten en is gratis.

Naast P1 en P3/P4 beschikt Schiphol ook over parkeerterrein P6. Dit terrein wordt gebruikt voor de service Schiphol P6 Valet Parking. Als u hier gebruik van wilt maken, rijdt u met uw auto naar P6 en geeft u aldaar uw sleutels af. Vervolgens loopt u binnen enkele minuten naar de terminal. Nóg dichterbij is Terminal Valet Parking. In dat geval parkeert u voor de daarvoor bestemde ingang tussen vertrekhal 2 en 3 en geeft u uw sleutels af. U stapt vervolgens zo de vertrekhal in.

Indien u liever kiest voor parkeren bij een externe aanbieder, kunt u in onderstaande vergelijker snel eenvoudig de verschillende aanbieders vergelijken op prijs, afstand en waardering.

Valet Parking Schiphol

Valet parking is de luxe manier van parkeren, rijd direct naar de vertrek hal en iemand parkeert uw auto.

l

Park, sleep & fly

Park, sleep and Fly is de optie als je wilt overnachten de nacht voor je reis. Boek een hotel + parkeerplaats.

R

Lang parkeren Schiphol

Lang parkeren bij Schiphol, meer dan enkele dagen? Vergelijk dan de beste Schiphol lang parkeren opties.

Parkeer aanbieders

Park, sleep & fly hotels

jaren ervaring