Het is zover, je vliegticket naar het buitenland is geboekt en voor je auto heb je ook al een stalling gevonden. Maar er is natuurlijk nog meer nodig qua voorbereiding. Een goede voorbereiding zorgt voor een ontspannen reis, met zo min mogelijk kans om voor vervelende verrassingen te komen te staan. De belangrijkste voorbereidingen hebben we hier voor je op een rij gezet.

Zorg voor de juiste reisverzekering

Waar je natuurlijk niet op zit te wachten als je op vakantie gaat, is een vervelende gebeurtenis, zoals een ongeluk of diefstal. Zo’n gebeurtenis is al treurig genoeg, maar het wordt nog treuriger als het heel veel kosten met zich meebrengt die je had kunnen voorkomen met het afsluiten van een reisverzekering. Sluit deze dus daarom altijd af. Je hebt keuze uit allerlei soorten dekkingen, afhankelijk van je soort reis en je eigen wensen. Kies voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Zorg voor de juiste documenten

Je gaat met het vliegtuig op reis, dat betekent dat je een identiteitsbewijs moet laten zien. Blijf je in Europa, dan is een identiteitskaart meestal voldoende. Ga je buiten Europa op vakantie, dan moet je een paspoort meenemen. Check ook zeker nog even wanneer je identiteitsbewijs verloopt, je zal niet de eerste zijn die zich wil inchecken op Schiphol met een verlopen identiteitsbewijs. Bekijk daarnaast ook of er voor je land van bestemming een visum nodig is.

Pak je bagage goed in

Als je gaat vliegen moet je altijd weloverwogen keuzes maken voor wat betreft je bagage. Alvorens je je koffer inpakt, is het handig om te bekijken welke regels er gelden bij de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt. Let op de afmetingen en de toegestane bagage. Hou bij het inpakken er ook rekening mee dat je wat ruimte (en kilo’s) vrijhoudt voor souvenirs op de terugweg. Bekijk ook wat de regels zijn voor handbagage. Zo voorkom je dat je op het vliegveld extra moet betalen voor je bagage.

Wees op tijd!

Tenslotte: wees op tijd op het vliegveld. Hoe laat je aanwezig moet zijn, is afhankelijk van je bestemming en vliegtuigmaatschappij. Zorg ervoor dat je ruim op tijd vertrekt, zodat een file onderweg niet direct problemen hoeft op te leveren. Daarnaast is Schiphol groot en ben je zeker nog wel even onderweg om bij de desbetreffende gate te komen. Zorg in ieder geval dat je weet waar je parkeert, zodat je niet onnodig lang zoekt en reserveer eventueel een parkeerplek.

Het is zonde als je je vakantie moet beginnen met stress, omdat je te laat op het vliegveld arriveert en misschien je vlucht mist. Niet alleen mis je vakantiedagen door je vlucht te missen, je betaalt ook een hoop extra. Zo wil je de vakantie niet starten natuurlijk. Daarnaast is er op Schiphol meer dan voldoende te doen om je te vermaken en om al in de vakantiestemming te komen.