Jaarlijks reizen er heel veel mensen met het vliegtuig. Mensen gaan op vakantie naar een ander land, voor werk of om een familielid te bezoeken die in een ander land woont. Meestal zijn de luchthavens tijdens de vakantie periode heel erg druk, omdat veel mensen in deze tijd op reis gaan. Dit jaar kon je een daling zien vanwege de corona pandemie. Het luchtverkeer was wereldwijd gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Vele luchtvaartmaatschappijen hebben verlies geleden omdat er voor een lange periode geen vluchten meer werden georganiseerd. Ook voor de KLM is het sluiten van het luchtverkeer nadelig geweest.

KLM staat voor de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (in het Engels: Royal Dutch Airlines) en is de nationale luchtvaartmaatschappij en een van de tien grootste werkgevers in Nederland. De KLM is opgericht op 7 oktober 1919 en de luchthaven Schiphol bij Amsterdam is de thuishaven van de KLM. De KLM vliegt naar alle delen van de wereld en is bekend in verschillende staten. In 2004 is de KLM gefuseerd met Air France en zo ontstond de holding Air France-KLM. Onder de holding zijn zowel de KLM als Air France actieve netwerkmaatschappijen.

Air France-KLM is een multinational luchtvaart maatschappij een van de tien grootste vliegende vrachtvervoerder ter wereld. Het is daarom geen nieuws dat veel mensen willen investeren en aandelen willen kopen bij deze organisatie. Wanneer je met iets begint gaat het altijd wat stroefjes, maar naarmate men ziet dat het bedrijf succesvol wordt, dan gaat men beginnen te investeren. In de corona periode is het ook wat stroefjes gegaan omdat er geen vluchten werden georganiseerd en ook konden er geen winsten gemaakt worden. Doordat er geen winsten gemaakt konden worden, kan er ook geen dividend aandelen uitgekeerd worden aan de aandeelhouders.

Stap voor stap kan de organisatie weer boven water komen en kan het dividend aandelen weer stijgen, maar niet dit jaar. De schade die is aangebracht moet eerst ingehaald worden en dat kan wel een paar jaren duren.