Ben je van plan om binnenkort met de fiets op vakantie te gaan? Dan is het belangrijk dat je de juiste fietsendrager kiest. Met een goede fietsendrager kun je namelijk probleemloos je stadsfiets, elektrische fiets, mountainbike en racefiets meenemen. Maar hoe weet je welke fietsendrager geschikt is voor jouw auto en voor je fietsen? Er zijn namelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden, zoals het type auto en type fiets. In dit artikel leggen we je uit waar je dan precies op moet letten bij de aanschaf van een fietsendrager.

Wel of geen trekhaak

Wanneer je een nieuwe fietsendrager aanschaft is het eerste en tevens belangrijkste punt of je een fietsendrager met of zonder trekhaak gaat monteren. Heb je geen trekhaak, kies dan voor een dakdrager of fietsdrager voor je achterklep. Heb je wel een trekhaak, dan is de keuze duidelijk. Let er wel op dat niet iedere type fiets zonder trekhaak mee genomen kan worden. Hieronder vertellen we je meer.

Type fiets

Het tweede punt is om te kijken naar welk type fiets je wilt meenemen op vakantie. Elektrische fietsen zijn erg zwaar, waardoor ze niet op elke drager kunnen worden meegenomen. Mountainbikes en racefietsen, ook wel sportfietsen, zijn daarentegen heel licht. Je zult dus moeten kijken naar het aantal fietsen en het gewicht wat je mee gaat voeren op je auto wanneer je op fietsvakantie gaat. Zo kun je bepalen wat het beste past bij jouw behoefte.

Het type fietsdrager hangt niet alleen van de auto af, maar dus ook sterk van de soorten fietsen zelf. Het is belangrijk om te weten dat wanneer je met elektrische fietsen op vakantie gaat, dakdragers en klepdragers vaak niet sterk genoeg zijn om meer dan één elektrische fiets mee te nemen. Om deze reden kom je met een elektrische fiets eigenlijk niet onder een trekhaak uit. Dit komt omdat één elektrische fiets al gauw 25 kilo weegt en deze til je niet zomaar bovenop je auto. Houd hier dus rekening mee alvorens je een fietsendrager uitkiest. Wellicht zul je een trekhaak moeten laten monteren.