De eerste keer in je eentje op vakantie gaan vinden veel mensen heel spannend. Misschien ging je hiervoor met je ouders op reis, met je partner of met vrienden. Single reizen kan echt net zo leuk zijn als samen met mensen die je kent. Als je kiest voor een single groepsreis geeft dit je de gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Lang niet alle deelnemers aan een single reis zijn uit op het vinden van een nieuwe partner. Als je echt helemaal in je eentje wilt reizen dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een individuele single reis. Die kun je vooraf helemaal plannen, met hotelovernachtingen en excursies, of je boekt alleen een vliegticket naar je bestemming.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo kun je voor vertrek alvast een parkeerplaats reserveren voor je auto op een parking bij het vliegveld en een huurauto ter plaatse als je zelf wilt rijden. Ook is het slim om informatie over het land te lezen. Hoe is het klimaat? Wat voor stekkers worden er gebruikt? Heb ik een visum of vaccinaties nodig? Zo weet je zeker dat je niet op het laatste moment met onaangename verrassingen wordt geconfronteerd.

Reizen kan in elk seizoen

Als single hoef je met niemand rekening te houden. Je kunt dus ook kiezen voor single reizen in de winter. Geniet van prachtige sneeuwlandschappen in Scandinavië of juist van de zon in een land op het zuidelijk halfrond. Een stedentrip kun je feitelijk het hele jaar door plannen. Een stad heeft in elk seizoen zijn charme. Als je de schoolvakanties en het hoogseizoen kunt vermijden dan scheelt dat vaak aanzienlijk in de kosten voor een vlucht, treinreis en hotel. Houd er wel rekening mee dat sommige attracties en musea in de wintermaanden gesloten zijn of beperkte openingstijden hebben.

Een complete reis of op avontuur?

Je kunt het jezelf makkelijk maken en je complete single vakantiereis boeken bij noSun.nl. Je weet dan precies hoe je reisschema eruit ziet. Vooral als je voor het eerst in je eentje op stap gaat is dat een geruststellende gedachte. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je geen hotelkamer vindt in de plaats waar je wilt overnachten en je kunt ook excursies vooraf boeken. Als je van wat meer avontuur houdt dan kun je bijvoorbeeld vrije dagen in je reis inplannen waarop je je eigen plan kunt trekken.

Contact met het thuisfront

Als je in je eentje reist dan is het verstandig om regelmatig contact te hebben met het thuisfront. Laat in ieder geval een ‘thuisblijversnummer’ achter bij de reisorganisatie waar je je reis hebt geboekt. Zij kunnen dan contact opnemen met familie of vrienden als jou iets overkomt. Zeker als je op eigen gelegenheid reist en het dus niet vooraf bekend is waar je precies bent is het verstandig als je om de paar dagen iets van je laat horen. Dat kan via sociale media, maar natuurlijk ook door persoonlijk contact, bijvoorbeeld met degene die je brievenbus leegt of de kat verzorgt.