Lekker op vakantie gaan, daar heeft iedereen wel zin in. En via waar kun je beter op vakantie gaan dan via Schiphol. Schiphol is namelijk de grootste luchthaven van Nederland met ontzettend veel vluchten en bestemmingen die beschikbaar zijn. Schiphol heeft jaarlijks namelijk meer dan 50 miljoen passagiers die vliegen richting 350 verschillende internationale bestemmingen. Om op vakantie te kunnen gaan moet natuurlijk eerst naar Schiphol toegaan. Om die reden hebben wij alle praktische manieren bekeken om naar Schiphol te reizen. Lees snel verder om te ontdekken welke manier het beste bij jou past.

Welke manieren zijn er en wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn veel verschillende manieren om op Schiphol aan te komen. Ieder vervoersmiddel heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder hebben wij iedere manier van vervoer richting Schiphol neergezet die praktisch is. Bij iedere manier staat beschreven wat de voor- en nadelen van dit soort vervoer zijn.

Openbaar vervoer

Zo kun je met het openbaar vervoer richting Schiphol gaan. Het reizen met het openbaar vervoer is een milieubewuste keuze, echter misschien niet het meest praktische. Je moet namelijk met je koffers de trein in en je moet rekening houden met de vertrektijd van je vlucht. Het kan namelijk zomaar zijn dat je vlucht te vroeg vertrekt waardoor je helemaal niet op Schiphol kunt komen met het openbaar vervoer. Er bestaat ook een kans dat er iets gebeurt op het spoor en je hierdoor flinke vertraging oploopt. Allemaal punten om rekening mee te houden.

Zelf rijden naar Schiphol

De gemakkelijkste manier is om met de auto naar Schiphol te gaan. Je hebt 3 manieren om met de auto te gaan; je kunt zelf rijden, iemand je laten brengen of met de taxi gaan. Als je zelf met de auto gaat is dit natuurlijk top. Het enigste probleem met zelf rijden is dat je een parkeerplek moet hebben op Schiphol. Hiervoor zijn verschillende opties maar de meeste zijn aan de prijzige kant.

Iemand je laten brengen

Als iemand je naar Schiphol doet brengen is dit fijner dan dat je zelf rijdt. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met parkeren, alleen moet iemand anders de tijd voor je nemen om je te brengen en ook weer op te halen. Het ligt eraan hoever je van Schiphol afwoont, als je dichtbij woont is het niet zo’n probleem. Woon je verder weg is iemand 2x meerdere uren onderweg om jou en je familie af te zetten, wellicht niet zo fijn.

De taxi nemen

Je kunt ook kiezen om met de taxi richting Schiphol te gaan. Dit is de gemakkelijkste en uiteindelijk ook de goedkoopste. Er zijn veel vervoersbedrijven die taxiritten richting Schiphol aanbieden voor een vaste prijs. Bij de meeste aanbieders kun je van tevoren de taxirit berekenen. Zo weet je precies hoeveel je kwijt bent en kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Ook zul je dan zien dat een taxirit vaker stukken goedkoper is dan parkeren voor de gehele duur van je vakantie.

Nu dat je alle praktische manieren hebt kunnen lezen en vergelijken, welke manier van vervoer denk jij dat het beste bij jou past?