Ga je voor het eerst op wintersportvakantie? Het kan best spannend zijn om voor de allereerste keer op ski’s te staan. Om goed voorbereid op wintersportvakantie te gaan, delen we graag enkele handige tips met jou. Zo weet je zeker dat je zult genieten van een onvergetelijke skivakantie.

Tip 1: huur het skimateriaal op je bestemming

Als je op wintersportvakantie gaat, kun je het skimateriaal zelf kopen en meenemen, maar je kunt het vaak ook op de bestemming huren. Het voordeel hiervan is dat je het materiaal niet zelf hoeft aan te schaffen. Kom je er tijdens de vakantie achter dat skiën toch niet helemaal bij je past? Dan ben je niet meteen veel geld kwijt aan het kopen van ski’s die vervolgens achterin in de kast belanden. Ook scheelt het huren van skimateriaal een hoop bagageruimte in je auto of het vliegtuig.

Tip 2: neem een creditcard mee op vakantie

 Een creditcard is niet alleen handig voor het doen van online aankopen, maar ook voor op reis. Soms kun je alleen met een creditcard betalen, bijvoorbeeld bij het boeken van een hotel of andere accommodatie. Reis je per vliegtuig om vervolgens een auto te huren op de plaats van bestemming? Ook dan kan een creditcard van pas komen. Je hoeft namelijk geen borg vooruit te betalen. Wanneer je met de auto op wintersport gaat, kun je eenvoudig met je creditcard bij de tolwegen betalen. Je kunt zo snel je weg vervolgen.

Tot slot ontvang je een aankoopverzekering. Wordt je nieuwe ski-jas gestolen of verlies je je skistok in de lift? Alle aankopen die je met je creditcard hebt gedaan, zijn tegen diefstal, verlies en beschadiging verzekerd. Dit geldt voor zowel de gewone creditcard als de creditcard zonder krediet en bestedingslimiet.

Tip 3: kleed je warm aan met de juiste kleding

Hoog in de bergen kan het behoorlijk koud zijn. Kleed je daarom warm aan met de juiste kleding. Dat wil zeggen wintersportkleding van goede kwaliteit. Om warm en droog te blijven is het verstandig om verschillende lagen kleding te dragen. Thermo-ondergoed en stevige skisokken mogen niet ontbreken. Trek hier een warme trui over aan en maak je ski-outfit compleet met een waterafstotende skibroek en -jas.

Tip 4: begin altijd met de groene piste

Wintersportgebieden worden altijd in verschillende kleuren pistes ingedeeld. Zo weet je precies welke piste geschikt is voor jou als beginner. Pistes voor beginners worden aangeduid met de kleur groen. Groene pistes hebben een relatief vlakke helling en zijn zeer geschikt om op te oefenen. Heb je het skiën al iets beter onder de knie? Dan kun je kiezen voor een blauwe piste. De rode pistes zijn voor gevorderden en de zwarte pistes zijn tot slot alleen voor de echte experts bedoeld. Je kunt natuurlijk ook altijd les nemen om het skiën snel onder de knie te krijgen.