Vliegen, tegenwoordig maken steeds meer mensen er gebruik van. Of dat je nu op vakantie gaat of voor zaken naar het buitenland moet, via Schiphol kun je snel op de plaats van bestemming zijn. Maar wat doe je als je vliegtuig vertraging heeft? Vermaak jij je dan wel? Vanaf nu wel, want wij hebben tips voor jou hoe dat jij de uurtjes dan goed door gaat komen. Het is dan zo tijd om in te stappen!

Op tijd melden voor de vlucht

Iedere luchtvaartmaatschappij geeft een eigen advies over wanneer dat je je moet melden bij bijvoorbeeld een incheckbalie. Sommige mensen willen graag de eerste zijn en komen extra vroeg naar Schiphol. Maar is dat zinvol? Meestal niet, want dan moet je nog langer wachten, want de incheckbalie gaat echt niet eerder open. Ook je bagage moet je al die tijd meeslepen dus of dat je daar zo vrolijk van wordt? Het is daarom beter om niet te vroeg te komen, het kan namelijk zijn dat je vlucht toch al wat vertraging heeft en dan moet je toch al langer wachten.

Tips tijd doorkomen bij vertraging vlucht

Het is altijd fijn om wat tips te krijgen hoe dat je je tijd door kunt komen als je vlucht toch ineens vertraging heeft. Welke tips voor jou van toepassing zijn, hangt ook van je situatie af. Ben je alleen? Heb je andere volwassenen om je heen? Of zijn er ook kinderen die mee reizen? Lees de tips in ieder geval door en dan is het hopelijk snel tijd om te mogen vliegen!

Tip 1: Winkelen

Winkelen kan een leuke bezigheid zijn als je op de luchthaven bent en toch moet wachten. Als je vlucht vertraging heeft dan moet je vaak langere tijd wachten. Als je gaat shoppen dan kun je de tijd vaak beter doorkomen. Je hebt geen haast en je hebt alle tijd om alle producten eens op je gemak te ontdekken.

Tip 2: Eten en drinken

Voordat je gaat vliegen, is het fijn als je al wat gegeten en gedronken hebt. Vertraging is niet prettig, maar als je je hebt moeten haasten, waardoor je nog niets hebt gegeten of gedronken, dan kan het toch wel goed uitkomen. Je hebt nu in ieder geval alle tijd om even uitgebreid te eten en drinken, voordat je gaat vliegen. Je hoeft er dan niet bang voor te zijn dat je tijdens je vlucht honger krijgt, dan kun je lekker uitbuiken, naar buiten kijken, een dutje doen of heerlijk een film kijken.

Tip 3: Speel een spelletje

Als je met vrienden bent of collega’s, dan kan het leuk zijn om een spelletje te doen. Denk bijvoorbeeld aan een online spel, zoals Casino 777 Blackjack.

Tip 4: Bestemming voorbereiden

Als je op vakantie gaat, dan kun je op het moment dat je moet wachten kijken wat er op je bestemming zoal te doen is. Waar kun je lekker eten en drinken? Shoppen of uitgaan? Zijn er leuke bezienswaardigheden in de buurt? Mocht je een zakelijke reis maken, dan kun je wellicht vergaderingen voorbereiden of andere stukken.

Tip 5: Wachten met kinderen

Als je met kinderen op Schiphol bent en moet wachten, dan is het sowieso fijn om een opgeladen telefoon bij de hand te hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een filmpje kijken of een spelletje doen. Je kunt ook een kaartspel meenemen of een ander klein spel, wat je anders in het vliegtuig ook kunt spelen. Hoelang je met de kinderen een spel kunt doen, hangt ook af van hoe oud dat ze zijn, en anders probeer ze op een andere manier af te leiden. Ook tijdens het eten of drinken kunnen de kinderen misschien samen een spel doen of tekenen. Speel ook spelletjes waar je niets voor nodig hebt, zoals ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… Veel kinderen vinden het leuk om te doen, je kijkt rustig om je heen en je hebt in ieder geval veel plezier.

Tip 6: Lees een goed boek

Een boek lezen kan ook heel ontspannend zijn. Wachten moet je toch, en als je een spannend boek bij de hand hebt, dan is dit toch een goed moment om snel door te lezen? Als je geen boek bij de hand hebt, dan kun je misschien nog even de stad in, als je vlucht uren vertraging heeft, of bezoek de boekwinkel op Schiphol zelf.

Er zijn zoals je kunt lezen mogelijkheden genoeg om de tijd door te komen als je vlucht om welke reden dan ook enige tijd vertraging heeft. Het is helaas toch zo, dus probeer er het beste van te maken en voordat je het weet mag je vliegen.