Wij Nederlanders genieten het liefst zoveel en uitgebreid mogelijk van onze vakantieperiodes. Iedereen wilt natuurlijk wel even tot rust komen op een droombestemming en vluchten van de dagelijkse sleur. Dit komt natuurlijk ieder jaar wel met een prijskaartje. Iets wat jou wellicht tegenhoudt om je vakantie te boeken.

Je kan echter gemakkelijk besparen op een reis en deze centen uitgeven aan zaken die er echt toe doen. Wij delen onze handige bespaartips, zo kan jij die volgende vakantie zonder zorgen boeken.

Vermijd vakantieperiodes, reis tijdens het laagseizoen

Het is wellicht bekend dat de prijzen in de reisbranche enorm kunnen variëren. Dit heeft een duidelijke reden; vraag en aanbod. De vakantieperiodes in ons land en landen om ons heen vallen over het algemeen in dezelfde periode. Dit betekent dat in een week of twee weken tijd iedereen op zoek gaat naar een vakantie.

Hierop wordt ingespeeld door de prijzen te verhogen, de vraag stijft immers massaal maar het aanbod niet. Door buiten deze vakantieperiodes, dus in het laagseizoen, te reizen kan je al enorm veel geld besparen. Daarnaast geniet je in meer rust van je vakantiebestemming, ook wel lekker om de drukte te vermijden!

Tip: bekijk eens dit lijstje van activiteiten in Lagos. Wellicht helpen we jouw volgende droombestemming te vinden.

Boek op het juiste moment

Het moment van boeken kan van invloed zijn op de kosten van jouw reis. Ook in dit geval kan dezelfde reis goedkoper zijn door het juist te timen. Er zijn twee opties; vroeg boeken of last-minute. In beide gevallen worden er kortingen berekend maar ook beide opties brengen risico’s met zich mee.

Wanneer je vroeg boekt duur het natuurlijk nog lang voor je daadwerkelijk vertrekt. Er kan natuurlijk veel gebeuren in zo’n periode. Wanneer je last-minuten wilt boeken moet je enorm alert zijn en er is geen garantie dat je favoriete hotel bij Schiphol of op de bestemming zelf nog beschikbaar is. Oriënteer je dus goed!

Maak gebruik van prijsvergelijkers

Wil je zeker weten dat je de goedkoopste vliegtickets koopt en wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt voor je hotel? Maak dan gebruik van vergelijkingsplatformen. Deze platformen maken niet alleen de mogelijkheden inzichtelijk, ze helpen je ook de juiste prijs te vinden.

Probeer meerdere platformen te gebruiken en daarnaast ook de websites van aanbieders zelf te controleren. Op deze manier weet je wat de kosten zijn en kan je wellicht nog wat besparen op een vlucht of accommodatie.

Regel je airport parking online

Ook de parkeermogelijkheden bij de luchthaven van vertrek kan je gemakkelijk vergelijken. Er zijn verschillende platformen te vinden die de mogelijkheden en bijbehorende prijzen inzichtelijk maken. Zoek je bijvoorbeeld naar Schiphol parkeren? Selecteer dan Schiphol en jouw reisdata om de mogelijkheden te vergelijken en de gewenste parking online te reserveren.

Het is aan te raden om een parkeerplaats van tevoren te regelen. Niet alleen kan je besparen op een parkeerplaats, je weet ook beter wat de mogelijkheden zijn en je bent na reservering gegarandeerd voorzien van een parkeerplaats. Dit scheelt op de dag van vertrek weer wat werk!

Overweeg andere luchthavens

Wie aan vliegen denkt, denkt wellicht direct aan Schiphol. Het is immers de grootste luchthaven van ons land. Er zijn echter nog veel meer luchthaven binnen en net buiten onze landsgrenzen die aantrekkelijk kunnen zijn voor jouw volgende reis. Probeer ook deze luchthavens te overwegen, het is mogelijk een goedkopere vlucht te vinden.

Denk bijvoorbeeld ook aan Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Maastricht airport. Daarnaast kan je ook terecht bij onze buren bij bijvoorbeeld Düsseldorf, Keulen, Brussel of Charleroi airport.

Houdt rekening met valuta verschillen

Eenmaal op de plaats van bestemming kan je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Mocht je naar een bestemming gaan met een andere valuta dan de Euro, dan moet je rekening houden met een aantal zaken.

Controleer de wisselkoers, deze fluctueert continue en kan jouw reis duurder of goedkoper maken. Als je Euro meer waard is op de plaats van bestemming, dan ben je natuurlijk minder kwijt. Houdt ook rekening met kosten voor het wisselen van geld en bij het pinnen. Iedere transactie zal je wat kosten.

Ga op reis naar goedkope landen

Niet iedere bestemming is natuurlijk even duur. Hoe verder je reist, hoe duurder de reis zelf. Hier moet je natuurlijk rekening mee houden. Een vliegticket naar Londen kost je natuurlijk minder dan een vliegticket naar New York.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten op de plaats van bestemming. Sommige landen zijn kenmerkend goedkoop en andere landen zijn weer kenmerkend prijzig. Doe vooraf zoveel mogelijk research om nare verrassingen te voorkomen.