Wanneer je een vliegvakantie hebt gepland met een vertrek vanaf de luchthaven van Schiphol zijn er een aantal zaken die je goed kunt voorbereiden. Hiermee voorkom je laatste-moment-stress en is het reizen naar de vertrekhal een ontspannen deel van de reis. Met een aantal handige tips blijf je op de hoogte van wijzigingen in vertrektijden en kun je voordelig en zonder zorgen parkeren bij de luchthaven.

Met de auto of de trein naar Schiphol?

Met de trein naar de luchthaven reizen is een goede optie voor degenen die nauwelijks bagage bij zich hebben voor de vliegreis. Maar wie kent het niet? Je start je vakantie met een klein koffertje die mee mag in de cabine van het vliegtuig, maar tijdens de vakantie heb je toch maar een extra tas gekocht voor al die leuke souvenirs en wordt het terugreizen naar huis met de trein opeens minder ontspannen vanwege al je bagage.

Met de auto naar Schiphol reizen heeft het voordeel dat je zelf goed kunt plannen wanneer je vertrekt en waar je wilt parkeren. Ook is het fijn om na de landing van je vlucht direct (zonder wachten op een trein) naar huis te kunnen rijden, met al jouw koffers in de auto.

Goedkoper parkeren en vliegen

Parkeren op Schiphol kun je zelf goedkoop maken. Vlieg je vaak via Schiphol voor je werk? Kies dan voor een voordelig parkeerabonnement. Ook is het mogelijk om vanaf Schiphol een auto te huren. Dit valt uiteraard vaak duurder uit dan het reizen met je eigen auto, zelfs wanneer je de kosten van het regelmatig parkeren, de auto verzekeren en de kosten voor brandstof meerekent.

Opties voor het parkeren bij Schiphol

Kies voor het parkeren bij Schiphol voor onze parkeerservice. Ga bijvoorbeeld voor luxe valet parking of parkeer jouw auto bij een hotel nabij Schiphol. De laatste optie is ideaal voor een vertrek met een zeer vroege (of late) vlucht! De hotels bieden gratis pendelbussen naar de vertrekhal van de luchthaven. Je slaapt heerlijk, ontbijt en vertrekt zonder stress. Geen zorgen over de veiligheid van de parkeerplaatsen, deze worden in de gaten gehouden door middel van camerasystemen.

Tips voor een ontspannen reis vanaf Schiphol

Installeer voor je vertrek naar de luchthaven de Schiphol-app op je smartphone en check alvast in voor je vlucht via de app van de vliegmaatschappij. Vaak kan dit al 48 tot 24 uur van tevoren. Op de Schiphol-app kun je aangeven of je actuele meldingen wenst te ontvangen van wijzigingen in de vliegtijden en de gates. Zo hoef je niet steeds op de borden te letten in de vertrekhal. Ontspan in een van de massagestoelen in de vertrekhal, eet goed voor de reis en check jouw bagage direct in na aankomst op de luchthaven. Het Schiphol Park (na de incheck) biedt een groene omgeving om heerlijk in te ontspannen!