Als jij jouw ramen van raambekleding wilt gaan voorzien, kun je kiezen voor standaard maten raambekleding of voor op maat gemaakte raambekleding. Zoals de naam al doet zeggen, is standaard maten raambekleding altijd volgens bepaalde afmetingen. Meestal zijn dit de afmetingen van een standaard type raam. Je kunt raambekleding in standaard maten vaak zonder moeite voor ramen met standaard afmetingen plaatsen. Is de raambekleding iets te groot of te klein? Dan is het soms mogelijk om de raambekleding iets verder naar voren of naar achteren te plaatsen. Raamdecoratie op maat is altijd volledig op de afmetingen van jouw ramen afgestemd. Hierdoor sluit de raambekleding naadloos op het raam aan, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Maar wat is nu de beste keuze voor jouw raam en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je in dit artikel.

Voordelen standaard maten raambekleding

Het grootste voordeel van raambekleding volgens een standaard maat is de prijs. Standaard maten zijn vaak een stuk voordeliger dan raambekleding die op maat gemaakt is. Hierdoor kun je flink wat geld besparen, zeker wanneer je meerdere ramen van raambekleding, zoals bijvoorbeeld meerdere gordijnen, wilt voorzien. Een ander voordeel van standaard maten raambekleding is de levertijd. Doordat de raambekleding volgens standaard maten wordt geproduceerd is deze vaak direct uit voorraad leverbaar. Hierdoor hoef jij nooit lang te wachten!

Nadelen standaard maten raambekleding

Het grootste nadeel van raambekleding volgens standaard maten is natuurlijk dat de raambekleding niet altijd past. Als de raambekleding echt te groot of te klein is kun je dit meestal niet oplossen, waardoor de raambekleding niet geschikt is. 

Voordelen op maat gemaakte raambekleding

Op maat gemaakte raambekleding wordt op de millimeter nauwkeurig gefabriceerd. Hierdoor geniet je van extra privacy en een naadloze aansluiting. Licht zal niet langs de raamdecoratie heen glippen en er ontstaan geen kieren waar nieuwsgierige ogen door naar binnen kunnen gluren. Zo kun je bijvoorbeeld elektrische screens op maat voor de ramen laten plaatsen om van optimale privacy te kunnen genieten, terwijl je ook gelijk de zon buiten houdt. Nog een voordeel van raambekleding op maat is dat je het volledig naar wens kunt laten fabriceren. Denk hierbij aan de kleur, het materiaal en de overige afmetingen. 

Nadelen op maat gemaakte raambekleding

Alle voordelen van op maat gemaakte raambekleding brengen wel een wat hoger prijskaartje met zich mee. Je moet namelijk wel wat meer neerleggen. Dit komt doordat er meer tijd zit in de fabricage van de raambekleding. Je krijgt er uiteindelijk wel nette en hoogwaardige raambekleding voor terug die perfect bij jouw ramen aansluit.