De moderne luchthaven Schiphol beschikt over een ruim aantal voorzieningen voor mindervaliden, personen die een functiebeperking hebben en mensen die met een begeleider of een eigen hulphond reizen.

Moderne faciliteiten op Schiphol

Uiteraard zijn er extra brede doorgangen bij (bijvoorbeeld) de security controle, zodat je, wanneer je in een rolstoel reist, makkelijk door de incheckprocedure komt. Hoewel de echte reis natuurlijk pas begint op de luchthaven, is het voor mensen met een bepaalde handicap vaak de vraag hoe men bij de luchthaven komt, of waar men kan parkeren met een verminderde mobiliteit.

Parkeren op of bij Schiphol

Wanneer je met een eigen auto naar de luchthaven rijdt is het prettig om de auto makkelijk en zo dichtbij mogelijk bij de vertrekhal te kunnen parkeren. Bij Schiphol geldt over het algemeen dat de kosten van het parkeren hoger zijn wanneer de auto dichter bij de vertrekhal staat.

Wil je zelf makkelijk uit kunnen stappen bij de ingang van de luchthaven zelf, dan is het kiezen voor valet parkeren een ideale optie. Vergelijk de aanbiedingen voor het laten parkeren van jouw auto nadat je bent uitgestapt bij de ingang van de vertrekhal. Uiteraard wordt jouw auto ook weer door de valet voor je op de afgesproken tijd na terugkeer op de luchthaven voor je opgehaald. Zo reis je prettig!

Extra voorzieningen

Parkeer je liever op een van de lang-parkeren plekken? Dan kun je gebruik maken van busvervoer naar de vertrekhal vanaf de parkeerplaats. Deze bussen rijden op energie, hebben ruime plekken beschikbaar voor bagage en hebben uiteraard aan boord ruimte voor een rolstoel. Raadpleeg voor jouw komst naar Schiphol de handige info-pagina met extra tips, regelingen en voorzieningen voor het reizen naar- en vanaf de luchthaven.

Assistentie op Schiphol?

Zou je graag wat assistentie willen met je bagage? Wil je het liefst snel naar jouw gate gebracht worden in een rolstoel, of ben je slechthorend of blind en vind je het prettig om gebruik te maken van een airport caddy? Dan kun je via jouw luchtvaartmaatschappij over reisbureau een caddy aanvragen.

Handig om rekening mee te houden

Van het parkeren bij Schiphol tot het regelen van een assistent die je door de luchthaven heen kan begeleiden, op de grootste luchthaven van Nederland zijn de zaken goed geregeld. Plan je bezoek ruim van tevoren, weet dat bijna ieder toiletblok beschikt over een duidelijk aangegeven ruim toilet voor mindervaliden en geniet van een ontspannen reis met een fijne plek in het vliegtuig. Schroom niet om contact op te nemen met jouw vliegmaatschappij om te vragen naar de voorzieningen aan boord.