Op vakantie gaan kan betekenen een reis met het vliegtuig naar het buitenland of met de auto. Ook al is het maar voor een weekendje weg. Er kan altijd iets onverhoopt gebeuren. Het is daarom belangrijk jezelf tegen zulke onvoorziene omstandigheden te verzekeren middels een langlopende reisverzekering. Er zijn tal van verzekeringen die jou dekking bieden tegen tal van situaties. Welke heb je nodig wanneer je op vakantie gaat? Om welke dekkingen draait het allemaal?

Standaard dekking voor het reizen

Als je op reis gaat, is een verzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig deze af te sluiten. Het is ook zo dat de onvoorziene kosten gedekt worden door de standaard verzekering. Per verzekeringsmaatschappij kunnen de condities verschillen. Ga in elk geval na indien je gedekt bent voor onder andere verlies van je paspoort en repatriƫring. Ook voor extra reiskosten en extreme situaties waarbij bergings-, opsporings-, of reddingsacties ingezet moeten worden.

Met de auto naar het buitenland

Een aantal van onze landgenoten houden ervan te reizen met de auto. De dekking voor autopech hulp kun je dan toevoegen aan je verzekering. Zorg ervoor dat deze dekking geregeld is voor onderweg naar je vakantiebestemming. En voor op de terugweg. Helaas krijg je de dekking niet voor een auto ouder dan 8 of 10 jaar.

Annuleringsverzekering

Voor het geval je niet meer op reis kunt, is een annuleringsverzekering handig. Zeker als je een dure reis geboekt hebt. Je krijgt niet al je geld terug, maar je bent in ieder geval gedekt voor een bepaald bedrag. Zonder verzekering mag je je reis alleen annuleren bij overmacht waarbij je toch boete moet betalen.

Extreme en wintersport

Dol op extreme of wintersporten? Dan moet je de verzekering hiervoor niet vergeten toe te laten voegen. Er kan van alles misgaan maar dan heb je in ieder geval wel een financieel vangnet.

Voor het reizen is het goed om jezelf en je naasten te verzekeren. Er kan van alles gebeuren. Zelfs nog voor je op reis gaat, waarbij je de reis moet afzeggen. Daarom zijn de 10 beste reisverzekeringen voor jou geselecteerd en gereed om gekozen te worden via www.10beste.com.