Normandië kennen we natuurlijk allemaal als streek in Frankrijk. Ben je wel benieuwd wat daar zo allemaal te beleven valt voor jou als toerist? Lees dan zeker eerst even deze tekst door zodat je weet waar je naartoe moet als je in Normandië bent. Zo zie je alles en kun je zeker van een geslaagde vakantie spreken. 

We geven je een aantal tips over de bezienswaardigheden die je in de streek echt gezien moet hebben, maar vergeet zeker ook het volgende niet: een huisje huren Frankrijk doe je prima vooraf vanuit Nederland. Zo weet je zeker dat je een vakantiehuis vindt dat aan al je eisen voldoet en waar je echt kunt genieten. 

Ga je met een grote groep vrienden op vakantie? Dan is een vakantiehuis 20 personen zeker ook te vinden in Normandiër. Zo ben je allemaal samen maar is het huis zo groot en ruim dat je elkaar niet in de weg loopt en toch met zijn allen op vakantie bent. 

Bezienswaardigheden in Normandië

Als je in Normandië bent, ga dan zeker de volgende plekken bezoeken. 

Stranden van D-Day

Wil je graag wat een stukje geschiedenis meepikken als je er eenmaal bent? Bezoek dan de verschillende stranden die in de oorlog zo’n belangrijke rol gespeeld hebben tijdens D-Day. Bekijk de stranden maar bezoek ook zeker de musea waar je de verhalen hoort over de soldaten die voor onze vrijheid gevochten hebben. 

Mont Saint-Michel

Breng zeker een bezoek aan het schiereiland Mont Saint-Michel dat ten zuidwesten van Normandië ligt. Je kunt er te voet of met de bus naartoe om het eiland en de mooie abdij te bewonderen. Je kunt het schiereiland zelfs bereiken via het wad dus dat is al een avontuur op zich. Het stadje, de kerk, de kapel, verschillende uitkijkpunten waar vandaan je ook Normandië kunt zien: allemaal meer dan de moeite waard. 

Rouen

Normandië heeft ook mooie steden om te bezoeken dus plan ook altijd een heuse citytrip in als je in de streek verblijft. Een mooie stad die het bezoeken meer dan waard is, is de hoofdstad van de regio, Rouen. Deze historische stad biedt mooie oude huizen en werkelijk op elke hoek van de straat is wat te zien. Bekende bezienswaardigheden in de stad zijn de volgende:

  • Gros Horloge, een astronomische klok
  • Cathédrale Notre-Dame in het historische centrum
  • Place du Vieux Marché, waar Jeanne d’Arc aan haar einde kwam op de brandstapel
  • Église Jeanne d’Arc
  • Kasteel de Beaumesnil, op een uurtje rijden van Rouen, met mooie slotgrachten en imposante tuinen