Ben je van plan in de nabije toekomst via Schiphol te reizen? Zo ja, dan moet je weten hoe je je auto kunt parkeren. Parkeren op Schiphol kan een beetje verwarrend zijn, maar met deze gids weet je precies wat je moet doen. Lees verder voor alle informatie die je nodig hebt over parkeren op Schiphol.

Overzicht parkeren op Schiphol

Schiphol biedt een verscheidenheid aan parkeermogelijkheden voor elke behoefte en elk budget. De verschillende parkeerterreinen zijn goed aangegeven, en er is ook een gratis pendelbus die tussen de luchthaventerminal en de parkeerterreinen rijdt. Kort parkeren is ideaal voor wie passagiers ophaalt of afzet, en er zijn ook verschillende langparkeermogelijkheden voor wie voor langere tijd reist.

Voor het ultieme gemak biedt Schiphol ook valet parking, waarbij je auto voor je wordt geparkeerd en bij terugkomst naar de terminal wordt gebracht. Welke optie je ook kiest, de parkeermogelijkheden van Schiphol maken het gemakkelijk om je auto zonder stress of gedoe te parkeren. Ga nu naar vraageenreiziger voor meer tips!

Parkeermogelijkheden

Met meer dan 63 miljoen passagiers die elk jaar de deuren passeren is de Amsterdamse luchthaven Schiphol een van de drukste luchthavens ter wereld. Om al deze reizigers tegemoet te komen, biedt Schiphol een verscheidenheid aan parkeermogelijkheden, zowel on-site als off-site. Parkeren op het terrein is handig en dicht bij de terminals, maar het kan duur zijn. Voor lang parkeren biedt Schiphol een Park and Ride service, waar reizigers hun auto op een nabijgelegen terrein kunnen parkeren en een pendelbus naar de luchthaven kunnen nemen.

Er zijn ook verschillende off-site parkeerbedrijven die pendeldiensten van en naar Schiphol aanbieden. Deze bedrijven hebben meestal lagere tarieven dan het parkeren op het terrein, maar ze zijn misschien niet zo handig voor reizigers met zware bagage of een strak schema. Met zoveel beschikbare opties zijn reizigers zeker van een parkeeroplossing die aan hun behoeften en budget voldoet.

Hoe te betalen voor parkeren

Schiphol is een van de drukste luchthavens ter wereld, met meer dan 63 miljoen passagiers per jaar. Met zo veel mensen die komen en gaan, kan parkeren een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om voor parkeren op Schiphol te betalen. De handigste manier om te betalen is met een creditcard, wat kan bij de parkeermeters of via de website van de luchthaven.

Voor wie liever contant geld gebruikt, staan er ook een aantal geldautomaten in de parkeervakken. Tenslotte is het ook mogelijk om per telefoon te betalen met de ParkMobile app. Hoe je ook kiest om te betalen, zorg ervoor dat je je betaling bij de hand hebt voor je je auto verlaat, want je zult het bij het verlaten van je auto aan de parkeerwachter moeten laten zien.