Peru is een prachtig land dat naast een fraai en gevarieerd landschap, veel bezienswaardigheden telt. De meest populaire is ongetwijfeld de zeer hooggelegen oude Inca stad Machu Picchu. Mede door het indrukwekkende Andesgebergte, is Peru is een populair land onder de trekkers. Er worden dan ook veel tochten aangeboden. Maar Peru heeft meer te bieden.

Over Peru

Peru is een enorm groot en uitgestrekt land. Het is ruim 30 keer zo groot als Nederland. Het is gelegen aan de Zuid Amerikaanse westkust van de Grote Oceaan. Het land grenst in het noorden aan Colombia en Ecuador. Ten oosten en zuidoosten liggen respectievelijk Brazilië en Bolivia. In het zuiden grenst het land aan Chili.

De hoofdstad van Peru is Lima. Geen heel bijzondere stad, maar er is genoeg te beleven om een dagje bij te komen van de reis. Vanuit ons land is het zo’n 12,5 uur vliegen. Houd rekening met de drukte op de luchthaven. Mocht je onverhoopt vertraging of een geannuleerde vlucht hebben, heb je meestal recht op compensatie.

Vanuit Lima kun het land het best ontdekken met de bus. Deze zijn zeer comfortabel en hebben veelal luxe voorzieningen en Wifi. Je kunt deze bussen eenvoudig online boeken.

Populaire Treks

Zoals gezegd is Peru een populaire bestemming onder trekkers. Je hebt de keuze uit tientallen meerdaagse treks die je door het spectaculaire landschap leiden. Vrijwel alle tracks zijn voor iedereen met een goede conditie goed te doen. Je hoeft dus echt geen echte klimmer te zijn, maar je moet zeker geen hoogtevrees hebben.

Een van de meest populaire treks naar de ruïnes van de Inca stad Machu Picchu, is de Inca Trail. In het hoogseizoen is dit een heel drukke route en het aantal trekkers is gelimiteerd. Je moet dan ook tickets aanschaffen. Bij een georganiseerde trek zijn deze overigens inbegrepen. Een rustiger maar spectaculair alternatief is de Salkantay trek waarbij je op 4.600 meter de Salkantay Pass passeert.

Als je gaat trekken, dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Neem ook altijd de tijd om te wennen aan de hoogte. De gezellige koloniale stad Cusco is de ideale plek hiervoor.

Andere interessante treks zijn onder meer de trektocht in de Colca Canyon of de fabelachtige trekkings in de Cordillera Blanca en Huayhuash.

Wildlife van de Amazone

Wil je graag wild spotten, dan is het Amazonegebied bij de grens met buurland Brazilië de place to be. Hier kan je verschillende korte wandelingen maken, waarbij je wordt begeleid door een gids. Je zult er onder meer apen, tapirs, reuzenotters, parkieten en ara’s tegenkomen.

Interessante plaatsen

Enkele voorbeelden van interessante plaatsen om te bezoeken in Peru zijn onder andere Nazca, waar je op de nabijgelegen hoogvlakten de mysterieuze Nazca-lijnen kunt aanschouwen. Arequipa is een onder backpackers populaire historische stad. Iquitos is een grote levendige jungle-metropool die je alleen per boot of vliegtuig kunt bereiken.