Als je vanaf Schiphol op reis gaat, heb je de keuze om met je eigen auto, met het openbaar vervoer of met de taxi naar het vliegveld te reizen. Het openbaar vervoer en een taxi, al dan niet in de vorm van een vriend of familielid, hebben veel voordelen. Zo kun je onderweg nog een paar dringende zaken regelen, zoals het beantwoorden van enkele werkmails, de laatste dingen regelen voor de oppas van je woning of zelfs het vergelijken van internet tv aanbieders. Toch zijn er ook enkele goede redenen om wel met je eigen auto te komen en je auto te parkeren op een parking op Schiphol.

1. Controle

Met je eigen auto naar het vliegveld rijden geeft je rust en vrijheid. Je kiest zelf wanneer je vertrekt en je bent van niemand afhankelijk om je naar het vliegveld te brengen. Zo voorkom je dat je te laat komt omdat je op je familie of vrienden of op de taxichauffeur moest wachten. Kom je graag net op tijd of verblijf je toch liever de nacht voor je vertrekt al in een hotel nabij Schiphol? De keuze is aan jou, jij hebt de touwtjes helemaal in handen.

2. Kosten en tijd

Als je beslist om met de taxi naar Schiphol te reizen, moet je de tijd nemen om de taximaatschappij te bellen en de juiste afspraken te maken. Of je wacht op de Uber. Reis je liever met het openbaar vervoer naar het vliegveld, dan is het zaak om de dienstregelingen van bus, tram en trein na te kijken en alles netjes op elkaar af te stemmen. Dit alles kost niet alleen tijd maar ook handenvol geld. Een taxirit kan duur uitvallen en ook het openbaar vervoer heeft zijn prijs.

Afhankelijk van de lengte van de reisduur met het ov kan het parkeren op Schiphol goedkoper zijn. Controleer dit vooraf vooral.

3. Auto is in goede handen

Als je je auto achterlaat op een parking is dit vaak met een klein hartje. Je wilt immers niet van vakantie terugkomen en schade aan je auto ontdekken. Daarom zijn alle parkings op en rondom Schiphol bewaakt en is er permanent cameratoezicht. Aan alle in- en uitgangen bevinden zich slagbomen zodat niet iedereen zomaar de parking kan oprijden. Je kunt de parking enkel oprijden met een reservering en ter plekke worden alle gegevens gecontroleerd. De persoon die de reservering heeft geplaatst, moet bij vertrek ook afrekenen met de creditkaart. Op die manier wordt diefstal voorkomen. Daarnaast kun je er voor kiezen om je auto wel of niet overdekt te parkeren. Zo ben je er in de winter van verzekerd dat je auto niet lijdt onder de weersomstandigheden.