Op vakantie gaan, denk aan het prachtige Frankrijk of Spanje is natuurlijk heerlijk. Althans, zo denken veel mensen. Maar er zijn ook genoeg mensen in Nederland die heel onrustig worden van de gedachten. Vaak hebben die mensen stress door het vele werk dat nog geregeld moet worden, denk bijvoorbeeld aan het inpakken van de koffers of het uitkiezen van een hotel. Om ervoor te zorgen dat je toch met een gerust hart kunt gaan genieten van die verdiende dagen vakantie, staan in dit artikel een aantal belangrijke tips!

Wanneer doe je wat?

Plannen. Het komt werkelijk overal bij de terug. Zo ook bij het regelen van je vakantie. Er komt natuurlijk ook veel bij kijken. Als allereerst moet je een locatie uitkiezen waar je heen gaat. En doe je dat met de auto, of ga je met het vliegtuig? Zorg ervoor dat je dit rustig gaat uitzoeken, wat wil jij, wat wilt je partner en wat willen misschien wel je kinderen. Begin hier al vroeg in het jaar mee. Op die manier heb je nog een lange periode de tijd om de vervolg stappen te zetten. Ga zo elke keer een stapje voorruit. Als je de locatie gevonden hebt, ga je een hotel of camping zoeken. Als je dat gevonden hebt ga je kijken op welke manier je er naar toe wilt. En pas een paar weken voor vertrek kun je bezig gaan met de koffers. Hiermee heb je meer tijd voor jezelf om na te denken. Anders ga je overhaaste beslissingen nemen, waar je misschien wel spijt van krijgt.

Accepteer de foutjes

En mocht er iets in de voorbereiding misgaan. Maak daar geen probleem van. Als je het écht te moeilijk vindt kun je ook langs gaan bij een reisbureau. Zij zullen je volledig begeleiden in het vinden van de perfecte vakantie!

Het vervoer

Zoals eerder aangegeven kan de manier van reizen ook zorgen voor grote problemen. Op het moment dat je natuurlijk naar een camping in Zuid-Frankrijk gaat is het vrij ingewikkeld om dat te doen met het vliegtuig. Maar als je naar Gran Canaria gaat dan heb je geen andere optie. Gun jezelf ook de luxe tijdens het reizen. Er is niks zo vervelend als gaar en ontevreden aan te komen op je vakantie bestemming. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen, als je in de regio van Maastricht woont, om een taxi uit Maastricht te reserveren. Hiermee zul je comfortabel en uitgerust afgezet worden op de luchthaven. Daarmee ontloop je in elk geval al de parkeerproblematiek.

Werken

Als je een hele drukke 40 uur durende baan hebt. Zorg er dan voor dat je vlak voor de vakantie ook al een beetje kunt afbouwen. Hierdoor zul je veel sneller kunnen schakelen naar het vakantie ritme. Plan bijvoorbeeld, als het mogelijk is, een aantal vergaderingen naar voren. Hierdoor kun je al iets eerder beginnen met het creëren van een voorpret. Wel zo fijn!

Rust

Ter voorbereiding op de vakantie is een strakke en duidelijk planning maken heel prettig. Maar probeer dat tijdens de vakantie los te laten. Het is helemaal niet nodig om twee weken van tevoren al precies uitgestippeld te hebben welke kerk je gaat bezoeken, en wanneer en hoe laat je bij het restaurant gaat eten. Maak de keuzes in het moment zelf. Hierdoor zul je veel meer rust bij jezelf vinden. Je moet namelijk helemaal niks op vakantie!