Schiphol, gelegen net buiten Amsterdam, is de vierde drukste luchthaven van Europa. Schiphol is een van luchthaven die betalingen in cryptocurrency van passagiers zou accepteren in een van zijn restaurants en een duty-free winkel. De zet wordt gezien als een manier om cryptocurrency betalingen uit te testen en om te zien of er onder reizigers belangstelling is voor het gebruik van digitale valuta voor aankopen. Schiphol sluit zich aan bij een groeiend aantal luchthavens over de hele wereld die Bitcoin en andere cryptocurrencies als betaling beginnen te accepteren. Gezien de volatiliteit van digitale valuta zal het interessant zijn om te zien hoe populair deze betalingen zijn onder passagiers en of deze trend in de toekomst blijft groeien.

Cryptocurrency gebruiken op de luchthaven

Schiphol accepteert nu cryptocurrency als betaalmiddel. Reizigers kunnen Bitcoin, Ethereum, Dash en Litecoin gebruiken om hun tickets en snacks op de luchthaven te kopen. Daarmee is Schiphol de eerste Europese luchthaven die cryptocurrency accepteert. Maar over de wereld wordt crypto al geaccepteerd door grote bedrijven en bekende merken, op sommige online gokken Nederlandse sites kun je zelfs al met crypto betalen.  Cryptocurrency transacties zijn goedkoper en sneller dan traditionele transacties. Schiphol hoopt door het accepteren van cryptocurrency meer toeristen aan te trekken en de kosten van transacties te verlagen. Cryptocurrency wordt wereldwijd steeds populairder. Meer bedrijven beginnen het langzamer als betaalmiddel te accepteren. 

Het besluit van Schiphol om cryptocurrencies te accepteren is genomen als reactie op de groeiende populariteit van digitale valuta. De luchthaven hoopt dat reizigers hierdoor gemakkelijker hun cryptocurrencies kunnen gebruiken. Schiphol is ook van plan cryptocurrency geldautomaten op de luchthaven te plaatsen. Deze nieuwe ontwikkeling is het resultaat van een samenwerking tussen Schiphol Airport en BitPay, een betalingsverwerkingsbedrijf dat gespecialiseerd is in cryptocurrencies. BitPay zal verantwoordelijk zijn voor de verwerking van de betalingen in cryptocurrency op Schiphol. Het besluit van Schiphol om cryptocurrency te gaan accepteren is een teken dat deze technologie serieus wordt genomen door het bedrijfsleven. Cryptocurrencies worden steeds populairder, en naarmate meer bedrijven ze gaan accepteren, zal hun waarde waarschijnlijk blijven stijgen.

Voordeel cryptocurrency gebruiken

Schiphol, Amsterdam, accepteert nu betalingen in de cryptocurrency Bitcoin. Reizigers kunnen de digitale munt gebruiken om te betalen voor producten en diensten op de luchthaven, waaronder eten, drinken en duty-free winkelen. De zet wordt gezien als een manier om nieuwe passagiers aan te trekken en Nederland te promoten als een toonaangevende bestemming voor innovatie. Reizigers die met Bitcoin willen betalen kunnen dat doen door een QR-code te scannen of door het adres van een Bitcoin-portemonnee in te voeren. Schiphol zal ook een korting van 5% geven aan reizigers die met Bitcoin betalen.

De stap van Schiphol maakt deel uit van een bredere trend van toenemende acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Eerder dit jaar begon online retailer Overstock Bitcoin te accepteren voor betalingen, en er zijn nu tientallen bedrijven die Bitcoin als betaling accepteren. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het omwisselen van je geld in euro’s voordat je vertrekt, en je kunt ook de kosten van geldautomaten vermijden. Je hoeft alleen maar de QR-code met je telefoon te scannen en het juiste bedrag aan crypto naar het weergegeven adres te sturen. Je krijgt dan een bevestigingsbericht. Hoewel het nog niet mogelijk is om alles met crypto te betalen op Schiphol, blijft de luchthaven nieuwe manieren onderzoeken om het passagiers makkelijker te maken hun digitale valuta te gebruiken.