Als je zoals veel huisdiereigenaren bent, haat je het om je viervoeter achter te laten als je op reis gaat. Het goede nieuws is dat je dat niet per se hoeft te doen, want veel luchtvaartmaatschappijen, hotels, enz. zijn huisdiervriendelijk. Dit artikel geeft je tips om optimaal van je reizen met je viervoeter te genieten.

Om ongemakkelijke confrontaties te vermijden, doe je wat onderzoek als je naar een vreemd land reist. Dit omvat het opzoeken van standaardzinnen als “dank je wel”, “hoeveel” en “hoe gaat het met je”. Kijk ook rond naar standaard gewoonten van het land, zoals gebaren, zodat je kunt voorkomen dat je iemand beledigt met gebaren of lichaamstaal die voor jou normaal lijken.

Als je naar een vreemde stad reist, wees je dan altijd bewust van je omgeving. Zowel extreem drukke als extreem stille straten, kunnen extra risico’s met zich meebrengen. Toeristen die druk bezig zijn zich aan de bezienswaardigheden te vergapen, kunnen zich omdraaien om hun portemonnee verdwenen te vinden. Kijk altijd wie er om je heen is en let goed op, als je het gevoel hebt dat iemand je misschien volgt.

Controleer de prijzen rechtstreeks bij je hotel of luchtvaartmaatschappij om geld te besparen op je reis. Hoewel het vaak om kleine bedragen gaat, voegen sommige zoekmachine sites een vergoeding aan hun tarieven toe. Om de vergoeding te vermijden, kijk je rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij of bel je het hotel op voor hun tarieven. Je zult meestal merken dat de tarieven lager zijn als je rechtstreeks boekt.

Laat altijd iemand weten wanneer je van plan bent op reis te gaan. Hoewel onverwachte uitstapjes en spontaan reizen op het moment zelf een goed idee lijken, is het niet zo geweldig als er iets misgaat. Een vriend, familielid of buurman laten weten dat je weg zult zijn en waar je heen gaat is altijd een goed idee. Neem contact op met die persoon zodra je op je bestemming bent. Laat ze weten wanneer je weer thuiskomt. Je zult blij zijn dat je dat gedaan hebt.

Parkeren

Vraag een vriend of familielid om je naar het vliegveld te rijden. Veel mensen zullen deze gunst graag voor je verrichten, vooral als je bereid bent later, als ze op vakantie zijn, iets terug te doen. Je kunt besparen op lang parkeren op Schiphol door deze kosten te vergelijken. Daarnaast kun je de kosten voor parkeren op Eindoven Airport ook vergelijken.

Als je een hotelkamer boekt, wees dan niet bang om te onderhandelen. Hoewel veel hotelbedienden niet al te veel op de prijs kunnen schuiven, zijn er misschien wel andere extraatjes die ze kunnen aanbieden, zoals maaltijden of parkeergelegenheid. In sommige gevallen is het baliepersoneel niet in staat kortingen of arrangementen aan te bieden, tenzij de gast er specifiek naar vraagt.

De avond tevoren aankomen is essentieel. Overnachten in een hotel dat zijn patroons gewoonlijk toestaat hun voertuigen daar tijdens hun cruise te laten staan is een slimme zet. Vraag het personeel van het hotel of ze parkeerkortingen geven, zelfs als ze er geen gepubliceerd hebben.

Neem bij het huren van een auto de tijd voordat je de parkeergarage verlaat om je vertrouwd te maken met de meest elementaire functies. Zorg dat er een gebruiksaanwijzing voor het model auto in het handschoenenkastje ligt en neem de tijd om die door te bladeren. Het is geen pretje om net als het onweert de spits in te trekken als je niet weet hoe je de ruitenwissers aan moet zetten!

Huurauto’s zijn er in alle kleuren en alle modellen. Het probleem is dat ze er eigenlijk allemaal hetzelfde uitzien! Zorg ervoor dat je de precieze plaats van je auto noteert voor je hem op een parkeerplaats achterlaat om een grote discountwinkel binnen te gaan of ergens anders waar hij verloren zou kunnen raken in de zee van andere auto’s.

Zoals aan het begin van dit artikel gezegd, is het voor eigenaren van huisdieren moeilijk om hun dieren achter te laten als ze op reis gaan. Veel hotels en luchtvaartmaatschappijen zijn erg meegaand als het gaat om het reizen met je huisdier. Hopelijk heeft dit artikel je een paar goede tips gegeven om het beste uit je huisdiervriendelijke reisplannen te halen.