Heerlijk touren aan de Costa del Sol? Of op jeepsafari in de ruige bergen van Griekenland? Veel toeristen kiezen er ieder jaar voor om een auto te huren op vakantie. Dat is ook niet gek, want met een auto kun je gemakkelijk van A naar B rijden. Zeker als je met het vliegtuig op vakantie gaat, is de luxe en onafhankelijkheid van een huurauto iets waar veel mensen voor kiezen. Toch is het huren van een auto in het buitenland niet geheel zonder risico. Er gelden namelijk verschillende verkeersregels per land en het is ook belangrijk om de kleine lettertjes goed door te nemen. Door hiervan op de hoogte te zijn voorkom je gedoe met verzekeringen en verhuurbedrijven. Ben je van plan om een auto te huren op vakantie? In deze blog vertellen we wat meer over waar je rekening mee moet houden. Zo kun jij écht zorgeloos genieten van die welverdiende vakantie!

Verkeersregels in het buitenland

Het is goed om er rekening mee te houden dat er per land andere verkeersregels gelden. Er wordt bijvoorbeeld niet in ieder land rechts gereden en sommige landen nemen het ook niet zo nauw met de voorrangsregels. Op het moment dat je een auto gaat huren in het buitenland is het dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels die daar gelden. Deze kun je opvragen bij het verhuurbedrijf maar je kunt natuurlijk ook via internet aan de nodige informatie komen.

Let op! Ga je op vakantie naar een tropische bestemming? Dan kan het verleidelijk zijn om slippers aan te trekken voor je in die hete auto stapt. Maar in veel landen is het verboden om met slippers te rijden. Daarnaast is het in sommige landen verplicht om bepaalde voorwerpen zoals een gevarendriehoek in de auto te hebben. Voorkom een vervelende boete en check alle voorwaarden voordat je op pad gaat.

Overige voorwaarden

Naast de verkeersregels die kunnen afwijken per land, zijn er ook nog andere wetten en voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo kan bijvoorbeeld de minimale leeftijd van de bestuurder per land sterk verschillen. In sommige landen geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, maar de meeste verhuurbedrijven hanteren een minimale leeftijd van 21 of zelfs 23 jaar. Als je een auto wilt gaan huren, zorg er dan voor dat minimaal één maar het liefst twee personen voldoen aan alle voorwaarden om een auto te mogen huren. Het is heel belangrijk dat de bestuurder aan alle voorwaarden van het huurcontract voldoet. Lees dus zeker de kleine lettertjes goed door om gedoe achteraf te vermijden.

Zorgeloos een auto huren in binnen- en buitenland

Wil je zorgeloos een auto huren? Er zijn verschillende verhuurbedrijven in binnen- en buitenland die jou kunnen voorzien van een mooie huurauto. Zo kun je bijvoorbeeld een auto huren in Limburg of juist een jeep huren in Mallorca. Waar de reis ook heen gaat, zorg dat je goed op de hoogte bent van alle (verkeers)regels.