Als je een nieuwe aanhangwagen gaat kopen, zijn er verschillende beslissingen die je moet nemen. Je moet nadenken over materialen, kleuren en afmetingen. Ook zul je een keuze moeten maken over een soort wielen die je wilt. Er zijn verschillende soorten wielen verkrijgbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hier lees je enkele van de populairste opties, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk type wiel geschikt is voor jouw aanhangwagen.

  1. Wielen met polyurethaan coating: Deze wielen zijn ontworpen om corrosie te weerstaan en zorgen voor een soepele rit. Ze zijn een goede keuze als je op zoek bent naar duurzaamheid en weinig onderhoud.
  2. Stalen wielen: Als duurzaamheid voor jou een topprioriteit is, dan zijn stalen wielen de juiste keuze. Stalen wielen kunnen veel misbruik verdragen zonder schade op te lopen, waardoor ze ideaal zijn voor zware omstandigheden. Maar stalen wielen zijn ook veel zwaarder dan aluminium wielen, wat een negatieve invloed kan hebben op het brandstofverbruik. Ze zijn ook duurder dan aluminium wielen, dus houdt daar rekening mee bij je beslissing.
  3. Aluminium wielen: Aluminium wielen zijn licht en roestbestendig, waardoor ze een goede keuze zijn voor aanhangwagens die blootgesteld zullen worden aan zout water of andere corrosieve omgevingen. Een goede keuze als je de aanhanger wilt stallen deze omgevingen. Ze kunnen echter duurder zijn dan andere soorten wielen.
  4. 4.Magnesium wielen: Magnesium wielen zijn het lichtste type wiel dat verkrijgbaar is, waardoor ze een goede keuze zijn voor racetrailers of andere toepassingen waarbij gewicht een rol speelt. Ideaal dus als je een grote en zware aanhanger hebt. Deze kunnen ook duurder zijn dan andere soorten wielen.

Bekijk de mogelijkheden online

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten wielen beschikbaar voor aanhangwagens. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om het juiste type wiel te kiezen voor jouw specifieke toepassing. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Aanhangwagendirect en bekijk de mogelijkheden op het gebied van aanhangerwielen.