Kort parkeren op Schiphol, hoe kan ik dat het beste doen?

Er kunnen verschillende situaties zijn waarin u kort wilt parkeren op Schiphol; een weekendje weg, Schiphol kort bezoeken of als u iemand wilt ophalen of wegbrengen en daar wat meer tijd voor wilt nemen. Afhankelijk van hoe lang u wilt parkeren en hoe dichtbij u wilt staan, heeft u een aantal opties.

Schiphol Parkeren Vergelijken

<div id="parkos-search" data-parkos-lang="nl" data-location="parkeren-schiphol" data-filter-airport="true" data-filter-search="true" data-background-color="#FFFFFF" data-title-color="#397FB8" data-main-button-color="#FFFFFF" data-main-text-color="#333333" data-reservation-button-color="#5CB85C" data-reservation-text-color="#FFFFFF" data-show-period="true" data-show-title="true" data-widget-id="d1b4ba465913fc6f4f3ed9276c2c2aa6"></div>

Meer informatie Kort Parkeren Schiphol

Wanneer u een kort bezoekje aan Schiphol wilt brengen, dan kunt u het beste gebruikmaken van P1 Kort Parkeren (ook wel Schiphol Terminal Parking genoemd). Hierbij parkeert u uw auto in parkeergarage P1, tegenover de terminal. Vanaf P1 loopt u binnen een paar minuten via een overdekt pad naar de vertrek- en aankomsthallen. U kunt gewoon naar de garages rijden of vooraf uw parkeerplaats reserveren. Parkeren op P1 kost 1 euro per 10 minuten, met een maximum van 37,50 euro per dag.

Ook als u een hele dag of 2 dagen wilt parkeren kunt u terecht op P1. Zo heeft u ook voor een iets langer verblijf het gemak van dichtbij en overdekt parkeren.

U kunt echter ook kiezen voor parkeren bij een van de externe aanbieders. Deze zijn doorgaans goedkoper dan parkeren op P1. U staat dan wel verder weg, maar u kunt gebruikmaken van een gratis shuttleservice.

Op schipholparking.nl kunt u alle aanbieders vergelijken. Selecteer hiervoor de optie ‘kort/lang parkeren’ en vul de vertrek- en terugkomstdag in. Zo kunt u al 2 dagen parkeren vanaf 19 euro. Desgewenst kunt u bij het maken van uw keuze ook rekening met de waardering voor de aanbieders en de afstand/reistijd.

Wilt u iemand wegbrengen en alleen even afzetten? Dat kan direct voor de vertrekhallen. Hier mag alleen worden gestopt om passagiers te laten uitstappen en bagage uit te laden. U kunt hier dus niet parkeren.

Zie voor meer informatie ook de algemene pagina over kort parkeren. Bent u van plan om langer dan 2 dagen te parkeren op Schiphol? Dan spreken we niet meer van kort parkeren maar van lang parkeren. Kijk hiervoor op de pagina ‘Lang parkeren op Schiphol, hoe kan ik dat het beste doen?’

Valet Parking Schiphol

Valet parking is de luxe manier van parkeren, rijd direct naar de vertrek hal en iemand parkeert uw auto.

l

Park, sleep & fly

Park, sleep and Fly is de optie als je wilt overnachten de nacht voor je reis. Boek een hotel + parkeerplaats.

R

Lang parkeren Schiphol

Lang parkeren bij Schiphol, meer dan enkele dagen? Vergelijk dan de beste Schiphol lang parkeren opties.

Parkeer aanbieders

Park, sleep & fly hotels

jaren ervaring