Krassen op je auto zijn een veelvoorkomend probleem, zeker na het parkeren in krappe ruimtes of drukke parkeerterreinen. Het kan zijn dat je per ongeluk tegen een paaltje of een ander voertuig aanrijdt, of dat je auto wordt beschadigd door vandalisme. Het is belangrijk om krassen zo snel mogelijk te herstellen om verdere schade en roestvorming te voorkomen. In deze blog leggen we uit hoe je zelf een diepe kras op je auto kunt herstellen en welke materialen je daarvoor nodig hebt.

Kies de juiste primer voor een goede basis

Voordat je de kras op je auto gaat herstellen, is het belangrijk om te zorgen voor een goede basis. Een essentieel onderdeel hiervan is het aanbrengen van een Primer. Er zijn verschillende soorten primers beschikbaar, zoals 1K en 2K primers, epoxyprimers, universele primers, en primers specifiek voor kunststof, aluminium, zink, en plastic. Het is belangrijk om de juiste primer te kiezen die past bij het materiaal van je auto en de soort verf die je gaat gebruiken. Primer zorgt voor een neutrale laag tussen de ondergrond en de uiteindelijke verflaag en voorkomt problemen zoals vlekken, matte plekken, glansverschillen en afbladderende verf of corrosie.

Waar koop je de benodigde materialen?

Voor het herstellen van een kras op je auto heb je verschillende materialen nodig, waaronder primer, verf, fijnplamuur, schuurpapier en afplaktape. Bij 123verfshop kun je terecht voor een ruim assortiment aan primer verf en primer spuitbussen voor diverse toepassingen. Je kunt rekenen op snelle verzending, gratis verzending vanaf €50,00 en deskundig advies. Neem contact op als je vragen hebt over de primer spuitbussen of je bestelling. Naast primer heb je ook autolak nodig om de kras af te werken. Agrideck is een webwinkel die gespecialiseerd is in de verkoop van professionele BICCS industrielak, die zorgt voor een hoogwaardige en duurzame afwerking.

Stappenplan voor het herstellen van een diepe kras

Om een diepe kras in de lak van je auto zelf te herstellen, volg je het volgende stappenplan:

  1. Verwijder alle oude verfresten en roest op de plek van de kras met schuurpapier.
  2. Meng fijnplamuur met harder en breng dit aan op de beschadigde plek in de gewenste laagdikte.
  3. Schuur de plek glad met fijn schuurpapier.
  4. Dek de omgeving van de kras af met afplaktape.
  5. Breng de primer aan in meerdere dunne lagen, zodat er een goede basis ontstaat voor de lak.
  6. Schuur de plek lichtjes op na het drogen van de primer.
  7. Breng meerdere dunne lagen autolak aan, waarbij je zorgt voor een goede dekking en uitneveling binnen het afgeplakte gebied.
  8. Verwijder het afplakband en maak de ondergrond stofvrij.
  9. Spuit bijspuitverdunning op de ondergrond om de overgang tussen de oude en nieuwe lak soepel te laten verlopen.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en nauwkeurig te werken om een goed resultaat te bereiken. Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden of als de kras erg diep is, kan het verstandig zijn om een professioneel autoschadeherstelbedrijf in te schakelen.

Professioneel herstel: wat kost het?

De kosten voor het professioneel herstellen van een diepe kras op een auto kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de locatie, omvang en diepte van de kras. Het is mogelijk dat de exacte prijs kan variëren en een specialist van het schadeherstelbedrijf zal de meer- of minderprijs met jou bespreken. Technieken zoals spotrepair zorgen voor een naadloze en uniforme afwerking, waarbij de kras vrijwel onzichtbaar wordt. Het resultaat is een auto die er weer als nieuw uitziet, zonder zichtbare sporen van de kras.