Heb jij je eerste zakenreis gepland? Blijf kalm, want goed voorbereid zijn is het halve werk. En je zult zien hoe vaker je op reis gaat, hoe makkelijker het wordt! Er komt wel meer bij kijken dan simpelweg je vluchten boeken en je koffer inpakken. Heb je al nagedacht over het nemen van een financial lease? Om deze reden hebben we een lijst met nuttige tips samengesteld, zodat jouw volgende zakenreis precies verloopt zoals verwacht. 

Het achterlaten van je taken

Je zult vast druk zijn met werk tijdens je zakenreis, maar het is onwaarschijnlijk dat je al jouw reguliere taken zal uitvoeren. Er is tenslotte een reden waarom je op reis bent. Net als bij een gewone vakantie is het daarom verstandig om de meest kritische verantwoordelijkheden toe te wijzen aan een collega. Denk goed na over welke taken prioriteit hebben en welke nog verwacht worden. Zorg ervoor dat alles georganiseerd is, zodat het voor je collega duidelijk is wat er gedaan moet worden. 

Zorg dat je goed plant

Goede prioriteiten stellen is cruciaal als je op zakenreis gaat. Een zakenreis is geen vakantie en vaak heb je een beperkt aantal dagen de tijd om jouw doel te bereiken. Daarom wil je de tijd optimaal benutten, toch? Zorg dat je alle reismogelijkheden, kosten, duur en de route goed naloopt. Probeer ook niet te veel te plannen, want onverwachte wendingen kunnen dan de hele planning omgooien. 

Neem een financial lease 

Met financial lease kun je een zakelijk voertuig leasen zonder dat je direct grote investeringen hoeft te doen. Dit is vooral relevant als je regelmatig op zakenreis gaat en afhankelijk bent van vervoer op je bestemming. Het maakt een zakenreis toch flexibeler! Je kunt makkelijk vooraf de financial lease berekenen online. 

Regel een reisverzekering 

Ben je momenteel verzekerd via een reisverzekering? Controleer dit voordat je op reis gaat. Basis reisverzekeringen sluiten vaak dekking uit voor zakenreizen. Daarom is het, zelfs voor een hele korte reis, van essentieel belang om dit af te sluiten. Een ongelukje kan snel gebeuren, en als er dan toch iets gebeurt, ben je letterlijk en figuurlijk ver van huis. 

 

Met deze tips ben je goed op weg naar een succesvolle zakenreis. Zorgvuldig plannen is stap één om rekening mee te houden, maar de rest volgt. We wensen je veel succes en een veilige reis!