De laatste jaren is de populariteit van campers enorm toegenomen. Veel dealers kunnen de vraag echter niet altijd aan, waardoor ook de prijzen van tweedehands kampeerwagens flink omhoog gaan. Wil je nu zelf je camper verkopen? Dan wil je er natuurlijk een mooi bedrag voor krijgen. Er zijn verschillende manieren om dat te regelen. Zo kun je je camper online te koop aanbieden, maar hierbij krijg je vaak te maken met brutale klanten en mensen die een flink stuk onder je vraagprijs gaan zitten. Daarom kun je er ook voor kiezen om je camper door te verkopen aan een gespecialiseerde inkoper. Deze methode is enorm eenvoudig, want ook hier kun je vrijwel alles gewoon online regelen. Bovendien neemt het je veel zorgen weg en ook is de verkoop veel sneller geregeld dan bij een particuliere koper.

Waarom mijn camper doorverkopen aan een bedrijf?

Er zijn verschillende redenen voor het verkopen van je kampeerwagen aan een gespecialiseerd bedrijf. Het grootste pluspunt is natuurlijk het enorme gemak waarmee je dit regelt. De meeste inkopers van campers hebben online een aanmeldformulier voor je klaarstaan. Hier kun je de belangrijkste gegevens over je camper invullen, zoals het merk, het bouwjaar, de kilometerstand en de motorgegevens. Extra handig is het om wat foto’s van het voertuig mee te sturen. Is er schade aanwezig? Maak hier dan ook foto’s van. Op die manier kan het bedrijf razendsnel een realistische prijs voor je berekenen. Dit prijsaanbod ontvang je zo snel mogelijk na het versturen van het formulier. Zodra je akkoord bent met de geboden prijs, wordt het afgesproken bedrag direct naar je overgemaakt. Zo hoef je dus nooit lang op je geld te wachten!

Nieuwe camper bestellen? Eerst de oude verkopen!

Je camper aanbieden aan een inkoper neemt je ontzettend veel zorgen en frustraties weg. Bovendien kun je je kampeerauto op deze manier razendsnel verkopen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een nieuw exemplaar wilt kopen, maar niet al je spaargeld wilt aanspreken. Ook voorkom je dat je ineens een tweede camperstalling moet huren. Dit bespaart je eveneens veel geld. Verder is het goed om te weten dat het aanbieden van een camper je nog nergens toe verplicht. Ben je het niet eens met het geboden bedrag? Dan ben je niet verplicht om hem voor die prijs te verkopen.

Voor meer informatie over het aanbieden van je camper kun je onder meer terecht op: https://www.camperinkoop.nl/hoe-het-werkt