Hotels zijn vaak duur en hebben een onpersoonlijke sfeer. Dit geldt niet voor veel bed and breakfasts in Nederland. Bij de meeste accommodaties overnacht je in het huis van de eigenaar of in een bijgebouw. Het verblijf is meestal kort en de service is kleinschalig. Het grote pluspunt van een moderne B&B is dat kamers vaak een thema hebben of zelfs een bijzondere ervaring bieden, zoals eigen wellnessfaciliteiten of een eigen terras. ’s Ochtends verrast de gastvrouw of gastheer je met verse broodjes of een uitgebreid ontbijt.

Kies de B&B die bij je past

Er is veel keuze als je een leuke B&B zoekt. Zo zijn er accommodaties die diervriendelijk en kindvriendelijk zijn of die ingesteld zijn op zakelijke gasten. Je maakt dan gebruik van de beschikbare vergaderruimte. Voor stellen of vriendinnen zijn ook de B&B’s met sauna, zwembadje of hottub erg leuk. Omdat de eigenaren de accommodatie zelf beheren, kan je vaak rekenen op een goed bed en ziet alles er fris geverfd en mooi gestyled uit. Of je nu kiest voor een bed & breakfast in Sneek naast de jachthaven of voor een idyllisch gelegen appartement in een boerderij, je geniet met volle teugen. Elke stad en elk dorp heeft sfeervolle B&B’s met voldoende leuke uitjes, wandelingen en fietstochten in de omgeving.

Panden met een verhaal

De een heeft een voorliefde voor kloosters en kerken, de ander voor boten. Voor elke hobby of passie is wel een bed & breakfast te vinden die past. Logeer bijvoorbeeld in een zestiende-eeuws monument, in een woonboot of in een molen. Vaak is het ook mogelijk om naast je verblijf deel te nemen aan workshops, wijnproeverijen of sportieve activiteiten die passen bij de locatie, zoals jeu-de-boulen of tennissen. Of maak een wandeling door een pittoreske stadswijk of door bloeiend heidegebied.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

De voordelen van een B&B? Je geniet van luxe, maar in veel gevallen voor een lagere prijs dan in een hotel. Ook krijg je vaak een persoonlijke ontbijtservice en uitleg over bezienswaardigheden in de buurt. Liefhebbers van een nautische omgeving halen hun hart op in B&B Marinaveste Campevaer. Van stadswandeling tot shoppen of het huren van een sloep: er valt genoeg te doen voor een mooie tijd in Sneek. Je ontspant en slaapt na een drukke dag in een comfortabel appartement. De volgende ochtend start je weer fris na een ontbijt met streekproducten.