Ben jij wel eens op een lange vakantie geweest met het vliegtuig? Het kan dan zijn dat je met je auto naar Schiphol of een andere luchthaven bent gekomen en je besloot om je auto daar te parkeren. Bij Schiphol heb je de optie om je auto voor langere tijd te parkeren terwijl je zelf in het buitenland bent. Toch kan het soms een spannende ervaring zijn. Blijft je auto veilig terwijl jij weg bent? Gelukkig zijn er enkele tips die ervoor zorgen dat jouw auto veilig zal staan.

Kies voor officiële parkeergelegenheid

Zorg ervoor dat je altijd je auto parkeert op het officiële parkeerterrein. Deze wordt aangeboden door de luchthaven zelf. Wellicht is deze optie iets duurder dan anderen, maar het biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van beveiliging en gemak. Schiphol biedt het ‘lang parkeren’ parkeerterrein aan waar je jouw auto neerzet en vervolgens makkelijk de bus kan pakken naar de luchthaven zelf. Deze officiële parkeerplaatsen worden vaak goed verlicht, zijn voorzien van camerabewaking en hebben regelmatig patrouilles. Ook kan je niet zomaar op het terrein komen zonder dat je daar je auto hebt geparkeerd.

Reserveer je parkeerplek vooraf

Voorkom stress en onzekerheid door je parkeerplaats van tevoren te reserveren. Dit niet alleen om zeker te zijn van beschikbaarheid, maar het is ook financieel aantrekkelijk in vergelijking met betalen bij aankomst. Bovendien is het handig om te weten dat je parkeerplaats op je wacht wanneer je op de luchthaven aankomt. Op die manier heb je alle tijd om je auto te parkeren, alles goed te checken in en rondom je auto en de bus te pakken naar het vliegveld.

Zorg ervoor dat je auto goed op slot staat

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto goed is vergrendeld voordat je vertrekt. Activeer je alarm- en beveiligingssystemen om mogelijke diefstal af te schrikken. Controleer of alle ramen gesloten zijn en laat geen kostbaarheden zichtbaar in de auto achter. Heb je nog andere accessoires of trekhaken aan je auto? Zorg er dan voor dat je, voordat je op reis gaat, een extra sleutel laat maken voor het geval dat je jouw sleutel kwijt raakt op vakantie. Veel voorkomende accessoires zijn die van Thule. Een thule sleutel bij maken is gelukkig erg makkelijk en snel te doen.

Kies voor overdekte parkeerplaatsen

Als je de mogelijkheid hebt, kies dan voor een overdekte parkeerplaats. Overdekte parkeerplaatsen beschermen je auto tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, hagel of zonlicht. Bovendien bieden ze extra veiligheid en privacy.

Laat geen waardevolle spullen achter

Bij het achterlaten van waardevolle spullen in de auto is de kans groter dat er wordt ingebroken. Vooral bij spullen die duidelijk in het zich liggen is deze kans groter. Voorkom daarom potentiële diefstal door alle waardevolle spullen uit je auto te verwijderen voordat je hem parkeert. Doe dit thuis voordat je weg gaat zodat je alle spullen in je huis kan leggen. Dit omvat laptops, camera’s, portemonnees en andere kostbaarheden. Laat je auto leeg en opgeruimd achter om dieven geen reden te geven om in te breken. Berg alle losse auto accessoires netjes op in de kofferbak zodat de rest van de auto leeg is.

Met een gerust hart op reis

Door deze tips te volgen kan je met een gerust hart op reis gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je auto op het parkeerterrein bij de luchthaven. Kies dus voor een officiële parkeergelegenheid, het liefst overdekt, en reserveer je plekje vooraf voor extra zekerheid. Zorg ervoor dat je auto goed op slot staat en je geen waardevolle spullen achter laat in de auto. Pak je koffers, vergeet niet je paspoort, en ga lekker op die welverdiende lange vakantie!