Wat is het verschil tussen P3 en P4 bij parkeren op Schiphol?

Wanneer u langer dan 48 uur op Schiphol wilt parkeren, kunt u het beste kiezen voor lang parkeren. Dit kunt u doen op P3, P4, of bij één van de parkeeraanbieders in de omgeving. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillen tussen P3 Lang Parkeren en P4 Basic Parking.

 

Schiphol P3 Lang ParkerenP3 Lang Parkeren
Lang Parkeren P3 (voorheen Schiphol Smart Parking), is een populaire parkeergelegenheid even buiten Schiphol. Parkeren op P3 kan op het terrein of in de overdekte garage. U hoeft voor parkeren op P3 niet te reserveren. Reserveren is echter wel voordeliger. Tarieven zijn afhankelijk van reisduur en reisperiode. Vanaf P3 wordt u met een gratis shuttlebus binnen 5 minuten naar de terminal gebracht. Deze bus vertrekt elke 10 minuten.

 

 

 

 

P4 Basic Parking
Schiphol Ingang P4 Basic ParkingP4 Basic Parking is de voordeligste optie voor lang parkeren die Schiphol aanbiedt. Parkeerterrein P4 ligt iets verder weg, maar elke 10 minuten rijdt er een gratis snelbus die u binnen 10 minuten naar de terminal brengt. Schiphol kan de prijzen van parkeren op P4 laag houden omdat er minder service aangeboden wordt dan op de andere parkeergelegenheden. Voor P4 Basic Parking is online reserveren verplicht. Het tarief dat u betaalt, is afhankelijk van uw reisperiode en reisduur.

 

Samengevat:
-P3 is dichterbij Schiphol dan P4
-P3 biedt de mogelijkheid uw auto te parkeren in een overdekte garage
-P4 is doorgaans voordeliger dan P3
-P4 biedt minder service dan P3

Zie voor meer informatie de algemene pagina over lang parkeren. Als u wat meer parkeercomfort zoekt, zou u ook eens kunnen kijken naar Valet Parking van Schiphol. Naast bovengenoemde parkeermogelijkheden voor lang parkeren van Schiphol zelf, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een van de vele externe parkeeraanbieders.